fbpx

בלוג FeinCook

שירותי יעוץ קולינריים – מדוע?

כמסעדן או כמנהל בתחום המזון, סביר להניח כי יש לך ניסיון רב שנים בתחום זה. מדוע אם כן תרצה להיעזר בשירות יעוץ קולינרי? כשמדובר בעסק שלך, סביר להניח כי תגיע לנקודה בה מרוב עצים לא תראה את היער. יתכן שהעסק נהנה מתקופה ארוכה של הצלחה, אך אתה מרגיש כי חסר לך הניצוץ הזה...

קראו עוד

40

"בת כמה הצעירה?" אני שואלת, "בת יום" עונה לי אלי.  וברעד של הקול אפשר לשמוע את הצחוק המתאפק.איש עם הרבה צ'ילי בשכל ודבש ניגר בלב."ובת כמה הבוגרת?" בת שבועיים" "והזקנה?" "חודשיים. ככה זה עם גבינות. עושות צחוק מהמהירות בה חולפות שנות כלב".שנים התבשלה העשייה שלי...

קראו עוד

לבן על לבן

אם אתם כמונו פודי'ז בנשמתכם, ואם גם אתם מביטים בהשתאות במהפכה הקולינרית הנפלאה שעוברת ישראל בשנים האחרונות, אתם פשוט חייבים להכיר את גבי קאופמן, שחתום על חלקים משמעותיים במהפכה זו. מי זה גבי, אתם שואלים? אולי פספסתם אותו מבשל בתכנית הגמר של משחקי-השף או מאסטר-שף?האם...

קראו עוד

הצלצול הוא בשבילי

יש אנשים שנולדו להיות מורים וללמד, כזו היא אסטלה.אסטלה, בעלת בית הספר 'אסטלה כיתת אומן לקונדיטוריה' לא הייתה קונדיטורית משחר ימיה.כמי שנולדה בעיר קישינב בברית-המועצות וגדלה כבת לאם רופאה ואב מהנדס, היא טופחה מילדות להיות מוזיקאית ופסנתרנית. לאחר סיום לימודי פסנתר...

קראו עוד

Confort Argentino

האם נתקלתם במושג 'אוכל מנחם'?חשבתם פעם מה כוונת המושג 'אוכל מנחם'?האם באמת קיים אוכל שהצריכה שלו מספקת נחמה?והאם קיימת לכך הוכחה פיזיולוגית?ואם כן, באיזה אופן הוא משפיע על גופנו ומצב הרוח שלנו? על מנת לענות על השאלות המסקרנות האלה פנינו לד"ר אלחנדרו מערבי, חבר טוב...

קראו עוד

Sweet Heart

יש אנשים שהכישרון פשוט מטפטף להם מקצות האצבעות.כזו היא מיכל בוטון, ואנחנו שמחים שהיא חברה שלנו. אם השם עדיין לא מוכר לכם, אין ספק שאת אחת מיצירותיה המתוקות כבר טעמתם אם ישבתם באחת המסעדות המובילות בתל-אביב או ליקקתם גביע של גלידה משובחת באחד הסניפים של גלידריית...

קראו עוד

ביצת הפתעה

התחביב הסודי של מעין נגלה לנו רק לאחרונה, כאשר באחת מהפעמים בהן נפגשנו סיפרנו לה על קורס הליקוט בהדרכת יתיר שדה שאנו לוקחים בו חלק בשנה האחרונה. את מעין הכרנו דרך עבדותנו המשותפת עם קבוצת 'נסטלה'. מעין היא מנהלת החדשנות של הקבוצה הכוללת את אסם, טבעול, צבר, מותגי...

קראו עוד

פריז בת-ים

ברחוב אחד בבת-ים (רחוב רגיל שאינו יוצא דופן), בבניין דירות אחד (בניין דירות סטנדרטי למדי שיש כמוהו בכל עיר), בדירה אחת (יחידה ומיוחדת), גר קוסם. לא קוסם רגיל שמוציא ארנבת מכובע, או מכופף כפיות, אלא קוסם שעושה קסמים בבשר ובזמן. ולקוסם קוראים אלן טלמור. שמחנו לקבל את...

קראו עוד

השאור שבעיסה

את סער מור פגשנו באחת מתערוכות המזון כשביקש לדעת אם התרמומיקס המתוחכם ידע להתמודד עם הכנת בצק פשוטה. "התרמומיקס נתפש עבורי כחדשני, מסובך ומפחיד. שאלתי בבדיחות הדעת את יאיר האם המכשיר המתוחכם הזה יודע לעשות גם בצק. הרי להבנתי הלהבים והסיבובים המהירים היו אויב הגלוטן...

קראו עוד

The F Word

ממש כמה ימים אחרי שסיימתי לכתוב את כתבת הפאנקי שלי במגזין השולחן, פגשתי את סנדור כ״ץ. למי שלא יודע, סנדור (אליקס) כ״ץ נחשב היום לגורו ההתססות מספר אחת בקרב הרפתקני האוכל של העולם המערבי. ספרו הראשון, Wild Fermentation יצא לאור בשנת 2003 ונחשב לתנ״ך בכל הנושא של...

קראו עוד

גיבוש תהליכים ומתן פתרונות חכמים למטבח

אנו מפרקים, בוחנים ובונים מחדש תהליכי עבודה על מנת שישרתו אתכם באופן הטוב והמדויק ביותר. במידת הצורך אנו נשלב מוצרי מטבח מתקדמים ומכשירים חדשניים, טכניקות בישול מודרניות, קרא/י עוד...

פיתוח מוצרי מזון חדשניים

חברת FeinCook מתמחה בפיתוח ויצירת מוצרי מזון נהדרים ויוצאי דופן ליצרנים בכל סדר גודל. אנו חוקרים עולמות השראה רבים ומשלבים אל תהליך הפיתוח טכניקות וטכנולוגיות מתקדמות קרא/י עוד...

בניית תפריטים מקוריים למסעדות

שנים רבות משמש מדע המזון כמקור לחדשנות ולפתרון בעיות בתעשיית המזון. בשנים האחרונות אימצו שפים מובילים בעולם גישה זו והביאו קידמה ויצירתיות שלא נראו כמותן אל תפריטי מסעדותיהם. קרא/י עוד...

בניית תפריטים מקוריים למסעדות

שנים רבות משמש מדע המזון כמקור לחדשנות ולפתרון בעיות בתעשיית המזון. בשנים האחרונות אימצו שפים מובילים בעולם גישה זו והביאו קידמה ויצירתיות שלא נראו כמותן אל תפריטי מסעדותיהם. קרא/י עוד...

פיתוח מוצרי מזון חדשניים

חברת FeinCook מתמחה בפיתוח ויצירת מוצרי מזון נהדרים ויוצאי דופן ליצרנים בכל סדר גודל. אנו חוקרים עולמות השראה רבים ומשלבים אל תהליך הפיתוח טכניקות וטכנולוגיות מתקדמות קרא/י עוד...

גיבוש תהליכים ומתן פתרונות חכמים למטבח

אנו מפרקים, בוחנים ובונים מחדש תהליכי עבודה על מנת שישרתו אתכם באופן הטוב והמדויק ביותר. במידת הצורך אנו נשלב מוצרי מטבח מתקדמים ומכשירים חדשניים, טכניקות בישול מודרניות, קרא/י עוד...

FeinCook ייעוץ קולינרי

יאיר פיינברג ואלי הופנר, שפים ויזמים קולינריים בעלי חברת FeinCook , בית לחדשנות קולינרית, הפועלת משנת 2011. אנו עוסקים במה שבאמת מרגש אותנו – להפוך חלומות קולינריים למציאות. קרא/י עוד...

בלוג FeinCook

מי הם אנשי הקולינריה היוצרים את מה שאנחנו אוכלים? מה הם אוהבים בעצמם לאכול? מה עומד על סדר יומם? אנו מזמינים אתכם לפגוש אותם בבלוג שלנו. קרא/י עוד...

יצירת תוכן קולינרי

פיתוח תוכן קולינרי מצריך להכיר לעומק רכיבי מזון, חומרי גלם, את ההיסטוריה של האוכל וגם את העתיד שלו על כל הקשריו התרבותיים, ובזה אנחנו מתמחים.אנו עובדים עם בעלי מקצוע מובילים מתחומי ההפקה קרא/י עוד...

יצירת תוכן קולינרי

פיתוח תוכן קולינרי מצריך להכיר לעומק רכיבי מזון, חומרי גלם, את ההיסטוריה של האוכל וגם את העתיד שלו על כל הקשריו התרבותיים, ובזה אנחנו מתמחים.אנו עובדים עם בעלי מקצוע מובילים מתחומי ההפקה קרא/י עוד...

בלוג FeinCook

מי הם אנשי הקולינריה היוצרים את מה שאנחנו אוכלים? מה הם אוהבים בעצמם לאכול? מה עומד על סדר יומם? אנו מזמינים אתכם לפגוש אותם בבלוג שלנו. קרא/י עוד...

FeinCook ייעוץ קולינרי

יאיר פיינברג ואלי הופנר, שפים ויזמים קולינריים בעלי חברת FeinCook , בית לחדשנות קולינרית, הפועלת משנת 2011. אנו עוסקים במה שבאמת מרגש אותנו – להפוך חלומות קולינריים למציאות. קרא/י עוד...